Yeni Başkanın İlk İcraatı Hastane Olmalı…

0

Ak Parti ilçe başkanlığındaki yaşanacak değişim yaklaşık iki aydır İznik gündemini meşgul ediyordu. Nihayet bu durum bir çözüme kavuştu ve Ak Parti İznik ilçe teşkilatının yeni başkanı olacak isim genel merkezin kararı ile Halil İbrahim Gökbulut oldu.

Bu ayın 16’sında Ak Parti İlçe teşkilatı olağan genel kurulunu yapacak ve yeni başkan ekibi ile birlikte görevine başlayacak.

İçinde bulunduğumuz 2017 yılında iktidar partisinin İznik’te en fazla eleştirildiği konu İznik Devlet Hastanesi oldu. Yeni Hastaneden beklentiler yüksekti vatandaş sabretti bekledi fakat hastanemiz maalesef beklentileri karşılayamayınca vatandaşlarca da eleştirilmeye başladı.

Yaklaşık 22 Milyon lira harcanan, bölge hastanesi olacak denilen Devlet Hastanesi Başhekim ve Müdüründe görevden alınmasının ardından son zamanlarda İznikli vatandaşlarca sağlık ocağı olarak anılmaya başladı. Bugün itibari ile hastanemizde Genel Cerrah, Çocuk, Kadın Doğum, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji gibi bölümlerde maalesef doktorumuz bulunmuyor. Çok övünerek açtığımız Palyatif Yoğun Bakım ünitesi şuan için atıl durumda, manşet manşet verdiğimiz tomografi cihazı ise çalışmıyor, yani işin özü şu, şunu demek istiyorum hastanemizde imkan var ama doktor yok. İşte bu yüzden yeni başkanın ilk önceliğinin hastane olmasını istiyorum. İnanın sağlıktan öte hiçbir şey yok. Hastane ile ilgili bir diğer konu ise yönetimden hastaneye görevlendirilecek kişi ile ilgili. Biliyorsunuz oluşan yönetimin görev dağılımında Hastane, Milli Eğitim, Emniyet gibi kurumlara birer kişi görevlendiriliyor. İnşallah Halil İbrahim Gökbulut’un yönetiminde Sağlık mensubu ve Eğitimci arkadaşlar olurda bu liyakat sahibi kişiler bu kurumlardan sorumlu olurlar.

Saat Kulesi Polemiği…

İlçemiz Dörtyolda yaklaşık bir senedir inşaası devam eden bir saat kulesi yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde son rütuşları da yapılan saat kulesi ile ilgili sayısız şikayet alıyoruz. Bunların en başında Çini’nin başkenti İznik’e yapılan saat kulesinin üzerindeki çinilerin Kütahya’da yapıldığı iddia ediliyor. Ama ne hikmetse İznik’teki 150’ye yakın çinici esnafı ve Çiniciler derneğinden çıt çıkmıyor!!!

Saat kulesi ile ilgili benim takıldığım bir diğer konu Türk Bayrağının rengi. Ben hayatım boyunca kahverengi borda karışımı bir renge sahip Türk Bayrağı ne gördüm ne duydum. Her ne olursa olsun lütfen o bayrağı bir an önce aslına uygun olarak değiştirelim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.