Yeşil Cami Yeşil Kalacak

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın 650 yıllık İznik Yeşil Cami’nin önündeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alanda çalışmaları devam eden projede yar alan 16 adet dükkanın vatandaşlardan gelen talep üzerine yapılmasından vazgeçildiğini belirtti.

Yeşil Camii Restorasyonun tamalanmasının ardından Cami bahçesindeki yaklaşık 18 nin metrekarelik alanda yapılan düzenleme çalışmalarında yer alan 16 adet dükkan yapım işinin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeniden gözden geçirilerek iptal edildiğini belirten İznik belediye başkanı Osman Sargın “ Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek ile birlikte vatandaşlarımızdan gelen talepleri yeniden gözden geçirerek Büyükşehir’e ilettik. Onlarda vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bir karar alarak burada yapılması düşünülen 16 adet dükkan yapım işini iptal etti. Şuan bahçede atılan betonlar ise bu karar alınmadan önce atılmıştı. Yani dükkan yapımı devam ediyor şeklindeki söylemler gerçeği yansıtmıyor. Camii bahçesinde sadece bir adet kıraathane yapılacak” dedi.

Sargın devam ettiği açıklamasında “ Cami bahçesine sadece bir adet kıraathane yapılacak, bu kıraathaneyide alt tarafta hamamın yanına aldırmaya çalışıyoruz buradaki amaçta ön taraftan bakıldığında Yeşil Camii’nin önünü tamamen açarak güzel bir manzara ortaya çıkarmak içindir. Bunu başarabilirsek mevcut Kıraathanede yıkılacak. Cami bahçesinde yapılması düşünülen hediyelik eşya dükkanlarını ise Şeyh Kudbettin Camii’in orada daha önceden kamulaştırması yapılan bir alan var oraya yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun bu bölgede Yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak güzel bir kentsel tasarım projesi uygulanacak. Halkımız için oturma alanları, yeşil alanlar, rekreasyon düzenlemeleriyle bu alan hem Yeşil Cami’ye yakışır hale gelecek hem de İznik’e değer katacak. ” diye konuştu.

Amasya Escort Bayan

Leave A Reply

Your email address will not be published.