SİNEKLE MÜCADELE BAŞLADI

0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Hıştıroğlu ve Necati Tosun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barboros Cihangir ile İznik Bölge Sorumlusu Gürhan Alptekin ve ekiplerle birlikte yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarını belediye önünden başlattı.

İznik’in her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalıştıklarını söyleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği, ilaçlama hizmetinin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri ekipleri tarafından tek elden yürütüldüğünü kaydetti.

Başkan Sargın “2016 Yılı Sıfır Sinek”

“Sıfır Sivrisinek” parolası ile yola çıktıklarını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın törende yaptığı açıklama da” Değerli hemşerilerim, 2016 Nisan ayı içerisinde başladığımız sivrisinek ile mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şuana kadar İznik’te yaklaşık 3500’e yakın sinek üreme merkezi tespit edildi. Bu merkezlerde ekiplerimiz tarafından ilaçlama işlemleri gerçekleşti. Bundan sonrada tespit edilen üreme merkezlerinde ilaçlama çalışmaları devam edecek. Sivrisinek ile mücadelede geçtiğimiz yıl başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Sivrisinek yok denecek kadar azdı. İnşallah bu yılda da hemşerilerimize rahat bir yaz ayı geçirmelerini sağlayacağız. Buradan hemşerilerimizden önemli bir ricamız var. Evlerinin bahçelerinde veya balkonlarında içerisinde su biriken saksı, kova, araç lastikleri var ise iki üç günde bir bunları temizleyelim. Çünkü buralar sineklere üreme merkezi oluyor. Burada sineksiz rahat ve temiz bir yaşam sürdürmek istiyorsak mutlaka bizler kendi çabalarımız ile de bunu başarmamız lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın alınmasını istedikleri sinek üreme merkezleri var ise bunları ekiplerimize bildirebilirler. Ben ekibimize başarılar diliyorum, İnşallah 2016 yılında sıfır sinek diyor ve hep birlikte daha temiz bir İznik için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

İznik Belediye Binası önünde başkan Sargın tarafından startı verilen sivrisinekle mücadele çalışmalarında 12 kişilik ekip ve 5 hizmet aracı hizmet verecek. Periyodik olarak gece gündüz ekipler sinekle mücadeleyi 1 Haziran ve 1 Kasım 2016 tarihleri arasında çalışmalarını sürdürecek.


Leave A Reply

Your email address will not be published.