Seçmen Kağıtları Muhtarlıklara Gönderildi…

0

16 Nisanda yapılacak olan referandumda oy kullanacak olan vatandaşların seçmen kağıtları muhtarlıklarda dağıtımı başladı. İznik’te oy kullanacak olan vatandaşlar seçmen kâğıtlarını almak için mahalle muhtarlıklarına giderek imza karşılığı seçmen kağıtlarını alabilecekler. Vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ait internet sitesine girerek, hangi sandıkta ve hangi numarada oy kullanacaklarınıda https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp Adresinden öğrenebilecekler.

Seçmen Kağıtları seçim gününe kadar teslim etmesi devam edecek.

İznik seçim kurulu 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandum için tüm hazırlıklarını tamamladı. Referandumda oy kullacakların seçmen kağıtları muhtarlıklara gönderilirken sandık kurulu başkanlarınında tespiti yapıldı. Seçim kurulu 12 Nisan Çarşamba günü sandık kurulu başkanlarına İznik Ticaret ve Sanayi Odası salonunda bir kurs verecek.

16 Nisan Pazar günü İznik’te 111 sandıkta 33717 seçmen oy kullanacak. Bu sayı 11 Kasım seçimlerine göre 330 kişi artış gösterdi. Geçtiğimiz Milletvekilleri seçiminde İznik genelinde 114 sandıkta 33387 seçmen oy kullanmıştı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.