Özdağ, Yeni anayasayı ve başkanlık sistemini eleştirdi.

0

Programa, CHP İznik ilçe başkanı Ayan Özer, yönetim kurulu, diğer siyasi partilerin eski ve yeni başkan ve üyeleri, platform temsilci meclisi üyeleri Mehmet Erbabacan, Hilmi Dükkancı, Niyazi Acar, Mustafa Küçük, Davut Batur, Cemal Güneş, Ali Turan, Sait Şentürk ve Ergün Balaban, platform gönüllüleri ile çok sayıda İznikli katıldı. Özdağ, “Bizler yurdun her yerini gezip başkanlık sisteminin ne kadar yanlış olduğunu anlatıyoruz. Ve inanın biz aslında Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlerine devam etmeleri için çalışıyoruz. AK Parti seçmeni bunun farkında bile değil. Almanya ile bugün kriz yaşanıyor dimi. Ey Almanya diyorlar dimi. Eğer Almanya ile ciddi bir kriz varsa ozaman cumhurbaşkanının söyleyeceği ey Almanya ben Berlin’den girerim Münih’ten çıkarım değil. Sayın cumhurbaşkanı şu İncirlik’teki Alman Toronadolarını geri yolla. İncirliği Almanlara kapat. Almanların inşat izinlerini iptal et. Görelim senin gerçek kriz yönetmeliğini” dedi.

Ümit Özdağ konuşmasına şöyle devam etti. “Meydanlara çıkıp FETÖ, PKK’da hayır diyor deyip vatansever hayırcıları da karalamaya çalışıyorlar. Oysa bu gece burada bu başkanların ve halkın olduğu yere, bizim olduğumuz yere, ne FETÖ girebilir, ne PKK girebilir nede HDP girebilir. Çünkü İznik’te ki platform Bu Vatan Hepimizin Platformu diyor. Sultan Alpaslan’dan başlıyor gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bu coğrafyanın gerçek sahiplerinin platformu bu. Biz buraya FETÖ’nün giremeyeceğini biliyoruz. PKK’nın yanından geçemeyeceğini HDP’nin üzerinden uçamayacağını biliyoruz ama bizler, 2010 referandumunda kimlerin evet için çalıştığını da biliyoruz. Ak Parti’nin müttefikinin FETÖ olduğunu da biliyoruz. Birlikte evet için çalıştıklarını da biliyoruz. yetmez ama evet dediklerini de biliyoruz. Evet çıkınca bu ülkenin ordusunun, yargısının, polisinin daha güçlü birşekilde FETÖ teör örgütünün eline geçtiğini de biliyoruz” dedi.“TÜM BUNLARA RAĞMEN EVET İSTİYORSUNUZ”

Özdağ, “Tüm bu yaşananlara rağmen milletten yine evet demelerini istiyorsunuz. Yine birşey daha biliyoruz. Oslo’da kimin emriyle pazarlık yapıldığını biliyoruz. İmralı’da kiminle birlikte Anayasa yazıldığını biliyoruz. Habur da nasıl çadır mahkemelerinin kurulduğunu biliyoruz. Habur’da yaşanan rezaletin ertesinde Ak Parti grup toplantısında konuşan recep Tayyip Erdoğan’ın Habur’daki görüntüler için ‘ Bu görüntüler bize umut veriyor’ dediğini de biliyoruz. Bunların hiç birisini unutmadık. Eğer iş terör örgütleri ile kucak kucağa oturmaya ve birlikte iş tutmaya gelirse kimse Türk milliyetçilerini ve vatan sevdalılarını bu konuda suçlayamaz. Fakat sizler millet ve tarih önünde suçlusunuz” dedi.

“ADALET DEVLETİN TEMELİDİR”

Bizler neden yurdun dört bir köşesini dolaşıyoruz diyen Özdağ, “Bizler kuvvetler ayrılığının devam etmesini istiyoruz. Yasama, Yargı ve Yürütme ayrı olsun istiyoruz. Meclis ile Hükümet arasında yani yasama ile yürütme arasında bir bağ olacaktır. Parlamenter sistemde bu olur. Ama yargı tamamen bağımsız olmalıdır diyoruz. Çünkü Hz. Ömer diyor ki, “Adalet Mülkün Temelidir” yani devletin temelidir. Devletin temeli olması içinde. Bunun bağımsız olması gerekir. Bir kişinin yönetimine karşı olduğumuz için. Bu yetkiler ile kim başkan olacaksa ona karşı bu süreci durdurmak için karşı mücadele ediyoruz. Bu anayasanın cumhurbaşkanına ülkemizde değişik eyaletlere, özerk bölgelere bölme imkanı verdiğini görüyor ondan dolayı da karşı çıkıyoruz. Ve referandumda hayır cevabının çıkması için, vatandaşımızın doğru bilgilenmesi için bütün yurdu dolaşıyoruz.”

“EVETÇİ HAYIRCI HEPİMİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN EVLADIYIZ”

Biz bunun ötesinde bir başka şey daha yapıyoruz diyen Özdağ, “Esas yaptığımızda o. Biz hepimiz evet diyenler, hayır diyenler, kararsızlar. Hepimiz büyük Türk Milletinin evlatlarıyız. ve artık bunu hatırlamamızın zamanı geldi diyoruz. Biz yüzde 50’liye değil yüz de 100’e talibiz. Yıllardır bu milleti etnik fay hatları boyunca bölmek istediler. Türk, Kürt, Laz, Çerkez her konuşmalarında vurguladılar. her konuşmalarında bir millet değilde birleşmiş milletler yaşıyormuş gibi davrandılar. Hepimizin ve onlarında kutladığı Çanakkale zaferi var ya O savaşta Anadolu’nun her yerinden gelmişlerdi. Farklı mesheblerden, farklı etnik gruplardan. Ama hepsi bir şeyde birleşmişti. Bu istiklal savaşıdır. Türk milletinin savaşıdır. Bu ordu Türk ordusudur. Bugün bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti devletini istiklal harbini vererek kurduk. Ve nasıl kurduysak bundan sonrada öyle koruyacaz. Biz bir milletiz ve kamplaştırılmaya asla izin vermeyeceğiz.”

“HAYIR ÇIKARSA İÇ SAVAŞ ÇIKARMIŞ”

“Diyorlar ki hayır çıkarsa iç savaş çıkarmış, yok ya ne olur hayır çıkarsa ev ev hayırcı arayıp infaz mı edeceksiniz. FETÖ, PKK hayır diyormuş, biz hayır derken nediyoruz parlementer demokrasi kalsın, bugünkü anayasa kalsın, FETÖ, PKK bugünkü anayasayı mı savunuyorlar. Biz hayır derken bu anayasayla seçilmiş olan cumhurbaşkanı Erdoğan, hayır çıktıktan sonra görevde kalacak diyoruz. Başbakan Yıldırım görevde kalacak diyoruz. Değerli İznikliler, valla bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz Binali Yıldırım için çalışıyoruz aslında. İşi gücü bıraktık. Bizler, CHP, Vatan Partisi, HEPAR Binali Yıldırım’ın başbakan kalması için uğraşıyor. Bütün bunlar bir yana Binali Yıldırım’ın hayır vereceğinden kesin eminim” dedi.

Program sonrasında Bu Vatan Hepimizin Platformu temsilci meclisi Ümit Özdağ’a çini hediye ettiler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.