Organları 3 kişiye hayat, 2 kişiye ışık oldu

0

İnikli Köyü virajında 2 motosiklet kafa kafaya çarpışmış ağır yaralanan 32 yaşındaki Hakan Turan helikopter ile Çekirge Devlet hastanesine sevk edilmişti. Burada 7 gündür yoğun bakımda tutulan Turan, dün saat 16.00 sıralarında hayatını kaybetti. Burada beyin ölümü gerçekleşen genç adamın organları bağışa uygun görülünce hastane yetkilileri aile ile iletişime geçti.

Motosiklet kazası nedeniyle kafa travması geçiren 32 yaşındaki H.T.’nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi ile organ nakli konusunda görüşüldü. Aile hastanın organlarını bağışlamayı kabul etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan hastane organ nakli koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen; Bugün hastanemizde yine bir donör organizasyonumuz var. Hastanın ailesi son derece yüce bir davranışla, organlarının bağışlanmasını istedi.Türkiye birinciliği iddiamızı sürdürüyoruz. Avrupa’da da iddialıyız artık. 33 beyin ölümünden 19. donörümüzün organ çıkarımı operasyonu var içeride. H.T.’nin kalbi, böbrekleri ve korneası Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Acıbadem ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilecek. Bu organlar 3 kişiye hayat, 2 kişiye de ışık verecek dedi.

Hastane yöneticisi Uz.Dr. Kayhan Sonkur ise; Hastanemizde bu yıl 19. donörümüz. Bu bir ekip işi, ekibimiz çok iyi inşallah canlara can katmaya devam edeceğiz. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

Hakan Turan’ın ise cenazesi yarın İnikli’de toprağa verilecek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.