İznikli Üreticiye “Yaban Mersini” Desteği

0

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Candarlı Mahallesi’nde üreticilere 10 bin 500 adet yaban mersini fidesi dağıtıldı. Fidelerin 2 hektarlık alanda yetiştirilmesi ve vatandaşların ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Dağıtım töreninde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bugün Candarlı Mahallemiz de Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilen 10.500 adet yaban mersini fidelerini vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bu sayede de Candarlı mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın tarımsal girdileri artmış olacak. Ben bu vesile ile Candarlı mahallemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Üreticiye ekonomik katkı hedefi

Projenin toplam hedefinin 15 bin fide olduğunu ve farklı bölgelere de dağıtımının süreceğini hatırlatan Köse, “Candarlı’da 21 üreticiye toplam 10 bin 500 fide dağıtıyoruz. Yaklaşık olarak her aileye dağıtılan 500 fideyi, 2 hektarlık alana dikecekler. Ekonomik olarak üreticiye katkı sağlanmasını hedefliyoruz. İlk 2 yılda, 2. yıl itibariyle bu fideler ürün vermeye başlayacağından, her haneye en az 10 bin TL’den başlamak suretiyle katkı sağlanmış olacağına inanıyoruz” dedi.

Köse, şifa deposu olan yaban mersininin öncelikli hale getirilmesinin önemine değindi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da yaklaşık 10 bin 500 adet yaban mersini fidanı dağıtımıyla Candarlı’nın tarımsal girdilerinin artmış olacağını söyledi. Candarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Yavuz ise kendilerine verilen destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.