HALK EĞİTİM’DEN YIL SONU SERGİSİ

0

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslara devam eden kursiyerlerin 2016-2017 dönemine ait çalışmalarını içeren serginin açılışına Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar,Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Chp İlçe Başkanı Ayan Özer,Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri,civar ilçelerin halk eğitim müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, Kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını takdim ederken, etkinlik folklor ekiplerinin gösterileri ile renklendi.

“İLÇE GENELİNDE 3368 KURSİYERE ULAŞTIK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ablak “Milli eğitim faaliyetleri içerisin de, halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Her zaman ve her yerde yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflendirilmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya herhangi bir kademesin de eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması oluşmaksızın kazanmaları ve ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları ve meslek edinme imkânları sağlanmaktadır. İlçemiz genelinde bu güne kadar 38 branşta 204 kurs açılmış olup bu kurslara 2093 bayan 1275 erkek olmak üzere 3368 kursiyer kazandırmıştır.2016-2017 eğitim öğretim yılı sonuna kadar kursiyer sayımızın 4000 olarak ön görülmüştür. Bu sayı ilçe nüfusumuzu yaklaşık yüzde onuna tekabül etmektedir. Bu sorumluluğu paylaşıp kurslarımızın açılmasında katkıda bulunan başta Sayın Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan’a Belediye Başkanımız Sayın Osman Sargın’a, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mevlüt Semerci’ye katılan tüm kursiyerlerimize ve sergimize uzaktan ve yakından teşrif ederek bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

“MESLEK SAHİBİ EDİNDİRECEK KURSLAR AÇILIYOR”

Törende konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bakıyorum yine anaların çokluğu var malum anneler günü bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Sağlıklı ve huzurlu yaşam diliyorum. Evet bu gün halk eğitim merkezimizin dönem sonunda ki açılış sergisindeyiz. Öncelikle böylesine güzel eğitim veren ve sevgili kardeşlerimizi meslek sahibi edindirmek için çaba sarf eden başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm halk eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ve özellikle bu kurslara katılım sağlayan az sonra sergilerini izleyeceğimiz kardeşlerimize de yaşamların da mutluluklar diliyorum. İnşallah kursta edinmiş oldukları tecrübelerle de bir ömür boyu bir meslek sahibi içerisinde olmalarını nasip eder diyorum. Hepinize tekrar saygılar sevgiler diliyorum” dedi.

“KURS VE KURSİYER SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Yılsonu sergisinde konuşan İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan “Halk eğitimi merkez müdürümüz az önce rakamlarla ifade etti, İznik ilçemiz de yaklaşık 7000 öğrencimiz var ilk orta ve lise düzeyinde eğitim sunan okullarımız var. Ve verilen rakamlardan da anlaşılacağa üzere bunun yarısından fazlası kadarda biz yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımıza hitap ediyoruz. Geçen yıl 170-180 civarında olan kurs sayımızın bu son bir yılda yüzde ellinin üzerinde artırarak 215-220 lere çıkarmış bulunuyoruz. Buda demektir ki kurs sayımız arttığı gibi hitap ettiğimiz ulaştığımız vatandaşlarımızın sayısı da giderek artıyor. Bu elbette ki sevindirici bir durum. Halk eğitim kursları sabır gerektiren bilgi gerektiren göz nuru gerektiren faaliyetlere ağırlık olarak içeriyor. Bursa Büyükşehir Belediyemizin kurmuş olduğu kurslardan Busmek var. Busmek yine halk eğitimi merkezi müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde kurslar düzenlemeye başladı. Buda az önce bahsetmiş olduğum rakamların artmasına vesile oldu. Burada verilen kursların uygulanabilirliği çok önemli. Dün mesela hasta ve yaşlı bakım hizmetleri kursunun sertifika törenini yapmıştık. Başlığa baktığınız zaman hem yaşlılarımıza yaklaşım engellilerimize yaklaşım onların yardımı, hizmeti bakımı konusunda daha bilinçli olmayı ön görüyor. Bu anlamıyla elbette sonunda istihdam sağlanabilmesi bizim için büyük mutluluk ve bu yeteneklerin bir şekilde ekonomiye kazandırılması elbette ki bizler için sevindirici bir durum. Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadrolu veya burada sözleşmeli usta öğreticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol üyeleri konuşmalar sonrasında yıl sonu sergisi açılışını yaparak, sergileri tek tek gezdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.