FETÖ’nun İznik’te ki “Mahrem İmamı” Gözaltında

0

İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri, İznik’te bir ilköğretim okulunda öğretmen olan ve FETÖ/PYD soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Salih N, mahrem imamı şüphesiyle Mustafa Kemal Paşa mahallesindeki evinde tekrar gözaltına alındı. Evinde de arama yapılan Salih N.’nin İznik’te mahrem imamı olarak görev yaptığı iddia edilirken gözaltına alına öğretmen Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Mahrem İmamları’nın Görevleri…

FETÖ evlerindeki öğrencilerden örgüte bağlılık ve itaat konusunda üst düzeyde olanlar ev abilerince belirlenerek asker, polis, MİT ve yargı görevlisi yetiştirilmek üzere başka evlere naklediliyor. Bu öğrencilerin başına aynı zamanda FETÖ içinde “Doktor” olarak adlandırılan “mahrem imamlar” atanıyor.

Mahrem imamların sorumluluğundaki öğrenciler, sadece askeri okullar, Polis Koleji ve polis akademisi, hukuk ve mülki idarede görev almaları için Mülkiye’ye yönlendiriliyorlar. Bu yönlendirme sırasında sorular sınav öncesinde kendilerine veriliyor.

Sınavları kazanan öğrencilerin mahrem imamları, okulun bulunduğu kente giderek öğrenciyi yeni mahrem imama teslim ediyor. Mahrem imamlar, belirli periyotlarda eski öğrencisi ile görüşmekte, bu şekilde öğrenciye kendisinin takip edildiği ve değer verildiği duygusu aşılanıyor.

Mahrem imamların sorumlu olduğu evlerde yoğun örgüt propagandası yapılarak katı bir itaat ve biat kültürü aşılanıyor.

Mahrem imamların sorumlu oldukları evler üstü konumda bulunan örgüt yöneticilerince sürekli denetleniyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.