CANİ KATİL KENAN ÖNER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

0

İznik’te anne ve babasını öldürdüğü iddiasıyla İnegöl ağır ceza mahkemesinde yargılanan

Mahkemede ise suçlamaları reddeden ancak cinayetleri işlediğine dair hakkında kesin deliller bulunan Kenan Öner, planlayarak ve kasten adam öldürme suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmıştı. Kararın açıklanması ile Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Kenan Öner, kaldığı hücrede ölü olarak bulundu. İlk yapılan incelemeler sonunda Kenan Öner’in kalp krizinden öldüğü belirlendi. Öner’in kesin ölüm sebebi adli tıp raporundan sonra kesinleşecek.

OLAYIN DETAYLARI

İznik’in Beyler Mahallesi’nde 6 yıl önce kaybolan 80 yaşındaki Emine ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner, evlerinin bahçesinde yapılan kazılar neticesinde bulundu. Cesetleri bulunan gayrimenkul zengini yaşlı çiftin oğlu Kenan Öner, anne ve babasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Anne ve babasını öldürmekle suçlanan Kenan Öner, 13 Haziran 2016’da son kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sanık, son duruşmada savunma yapmayarak, mahkemeden dosya istedi. Mahkeme bunu reddederek kararını açıkladı. Mahkeme, “kasten öldürme”, “tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçlarından sanığın iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Anne-baba katilinin temyize gönderilen karar dosyası Yargıtay tarafından onandı.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Öner’in geçtiğimiz 25 Ocak tarihinde kalp krizi sonrası öldüğü ve hiçbir yakınının cenazeyi sahiplenmediği öğrenildi. Kenan Öner öldükten sonra cenazesini kimse sahiplenmeyince Öner’in cenazesi sessiz sedasız Tekirdağ Kimsesizler mezarlığına defnedilmiş.

Leave A Reply

Your email address will not be published.